top of page

Het proces

Voorbehandeling

Poedercoating zorgt voor het verfraaien en/-of beschermen van producten en is duurzaam en krasvast. Onze standaard voorbehandeling bestaat uit chemisch voorbehandelen (fosfateren) middels een sproeitunnel. Deze voorbehandeling is geschikt voor de volgende producten:

  • Staal;

  • Aluminium;

  • Roestvrijstaal;

  • Verzinkt staal.

 

Voor het poedercoaten beschikken wij over een handspuitcabine en de nieuwste snelwissel automatencabine. Het poedercoatingproces bij Nicolai B.V. Poedercoating ziet er als volgt uit:

Poedercoatingproces

Als eerste worden de producten opgehangen aan de transportband. Daarna worden ze voorbehandeld in de ontvettingsstraat, waar de producten worden nagespoeld en worden voorzien van een fosfateerlaag. Wanneer de producten uit de ontvettingstraat komen gaan ze door de droogoven, zodat ze weer droog zijn. 

 

Na het reinigen en drogen wordt de poedercoating elektrostatisch op de producten aangebracht.

De producten gaan daarna door de oven, welke verwarmd wordt op een temperatuur tussen de 160 tot 210 °C, zodat de poedercoating uithardt. Als laatste worden de producten van de transportbaan afgehaald en ingepakt, zodat de producten beschermd worden en de kwaliteit gewaarborgd blijft.

Ervaring

Nicolai B.V. Poedercoating heeft ruime ervaring opgedaan op diverse gebieden, voor zowel hoogwaardige binnen- als buitenbestendige coatings. Uiteraard is bijna alles mogelijk, hieronder vindt u een greep uit de mogelijkheden waar wij ruime ervaring mee hebben:

Winkelinterieurs

Plaatwerk

Machine onderdelen

Decoratie- en designerproducten 

Kantoormeubilair

Fietsframes

bottom of page