top of page

Stralen

Poedercoating wordt gebruikt om producten te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Hierbij kan gedacht worden aan het voorkomen van bijvoorbeeld roestvorming of krassen.

 

De standaard voorbehandeling van producten bij

Nicolai B.V. Poedercoating bestaat uit het chemisch voorbehandelen doormiddel van een sproeitunnel. Naast deze standaard voorbehandeling bieden wij ook de mogelijkheid aan om metalen producten te stralen en deze daarna te voorzien van een primer of een primer met daarover heen een poedercoating.

 

Stralen wordt gebruikt bij producten om oppervlakkige (lichte) beschadigingen en roestvorming te verwijderen en voor bepaalde producten die voor buitentoepassing gebruikt worden. Stralen gebeurt door het onder hoge druk te brengen van korrels die op het oppervlak van het product geblazen wordt en dat zorgt voor een schurend effect. Als het product gestraald is brengen wij daarna een primerlaag aan door middel van poedercoating, zodat het de roestvorming op het product tegengaat.

 

Gestraalde producten zijn poreus en moeten daarom altijd binnen een bepaalde tijd voorzien zijn van een primer poedercoating.

Na deze handeling kan het product voorzien worden van een mooie kleur.

 

Mocht u behoefte hebben aan meer informatie over het stralen en poedercoaten van metalen producten, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Telefoonnummer: 0512-514616.

 

U kunt ook ons contactformulier invullen:

IMG_3706_edited.jpg
bottom of page